Nordiska Stengruppen

KÖK

Sten till kök

Det ska vara enkelt att förverkliga sina köksdrömmar.
Välj vilken sten du vill ha så sköter vi resten, vi hjälper dig från offert till uppmätning och installation. God service och hög kvalité från början till slut.

Olika vaskmontage

Porslinvaskar monteras enligt tillverkares anvisning om ej annat önskas. Dekton monteras aldrig med uppfräsning. Stengruppen gör även specialmontage enligt önskemål, var då tydlig på offertförfrågan. Tillbehör till ho måste levereras till Stengruppen innan produktion.

Öppning med passbitar

Ibland måste vi skarva stenskivorna för att få stenen att räcka. Det finns olika sätt att skarva på. Vi rekommenderar att göra skarvarna med passbitar kant i kant med hällen för minsta synliga skarv. Annars placeras skarven på lämplig plats över skåpsstomme för stöd.

Kantprofiler

Man kan tycka att kanten på bänkskivan är en liten del av ett färdigt kök men det gör stor skillnad i helhetsuttrycket. Ovan ser ni vilka kantprofiler vi erbjuder.

Toleranser

Generella Toleranser

Tolerans för bearbetat material i längd och bredd utifrån erhållna mått eller mallar är +/- 2 mm. Buktighet +/- 2 %. Tolerans för stentjocklek är +/- 2mm. Synlig kant slipas till jämn tjocklek, i övrigt kan tjockleken på stenen variera. Yttolerans vid planlimning av ho eller häll är +/- 1mm. Centrum på urtag för hällar och vaskar placeras i centrum på bredd- och längdmåttet av respektive stomme om inget annat anges i beställningen.

Skarvar i bänkskiva (hörn eller rak skarv)

Mötande skivor skimsas upp eller justeras upp med stödbenen till ett fogsprång lika med eller mindre än 0,3 mm vilket mäts med bladmått. Som fog används anpassad mjukfog vit, ljusgrå, mörkgrå, svart alternativt transparent silikon. Är kund närvarande ges valmöjlighet, om inte kund uttrycker någon specifik önskan väljer installatör vilken färg som passar bäst. Skivornas parallellitet skall vara lika med eller mindre än 1,0 mm/600 mm. Skarvade skivor läggs ihop 0-2 mm. Tolerans i tjocklek vid skarven mellan skivor är 0,5 mm.

Allmänna Villkor

Uppmätnings- & installationsvillkor

Vill du ha sten i ditt kök? Kontakta oss