Kök

KÖK

Det ska vara enkelt att köpa sten, det är det med oss. Välj vilken sten du vill ha så sköter vi resten. God service och hög kvalité från början till slut. Från uppmätning till installation tar det fem till sju arbetsdagar. Ditt drömkök är närmre än du anar. Har du redan ditt drömkök men med fel bänkskiva? Vi löser det med! Att byta bänkskiva gör stor skillnad.

Inspiration


Olika vaskmontage

Vi erbjuder fyra olika vaskmontage enligt nedan.

  • Porslinsvaskar monteras enligt tillverkares anvisning om ej annat önskas
  • DEKTON monteras aldrig med uppfräsning
  • Stengruppen gör gärna specialmontage enligt önskemål, var då tydligt på offertförfrågan
  • Tillbehör till ho måste levereras till Stengruppen innan produktion

Öppning med passbitar

Ibland måste vi skarva stenskivorna för att få stenen att räcka.
Det finns olika sätt att skarva på. Vi rekommenderar att göra skarvarna med passbitar kant i kant med hällen för minsta synliga skarv. Annars placeras skarven på lämplig plats över en skåpsstomme för stöd.


Kantprofiler

Man kan tycka att kanten på bänkskivan är en liten del av ett färdigt kök men det gör stor skillnad i helhetsuttrycket. Här nedan ser ni vilka kantprofiler vi erbjuder.


Toleranser

GENERELLA TOLERANSER
Tolerans för bearbetat material i längd och bredd utifrån erhållna mått eller mallar är +/- 2 mm. Buktighet +/- 2 %. Tolerans
för stentjocklek är +/- 2mm. Synlig kant slipas till jämn tjocklek, i övrigt kan tjockleken på stenen variera. Yttolerans vid planlimning av ho eller häll är +/- 1mm. Centrum på urtag för hällar och vaskar placeras i centrum på bredd- och längdmåttet av respektive stomme om inget annat anges i beställningen.

SKARVAR I BÄNKSKIVA (hörn eller rak skarv)
Mötande skivor skimsas upp eller justeras upp med stödbenen till ett fogsprång lika med eller mindre än 0,3 mm vilket mäts med bladmått. Som fog används anpassad mjukfog vit, ljusgrå, mörkgrå, svart alternativt transparent silikon. Är kund närvarande ges valmöjlighet, om inte kund uttrycker någon specifik önskan väljer installatör vilken färg som passar bäst. Skivornas parallellitet skall vara lika med eller mindre än 1,0 mm/600 mm. Skarvade skivor läggs ihop 0-2 mm. Tolerans i tjocklek vid skarven mellan skivor är 0,5 mm.


Vill du ha sten i ditt kök?

så hänvisar vi dig till närmaste återförsäljare!